Yporgeio AthlitismouΑναγνωρισμένη Ομοσπονδία από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με αρ. μητρώου ΧΓ36

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο iGLA, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι (Π.Ο.Μ.) μεταξύ 28 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. Είναι ενδεικτικό πως σε αυτό συμμετείχαν πάνω από 100 φίλοι του αθλήματος από όλη την επικράτεια, γεγονός που φανερώνει τη δυναμική που έχει αποκτήσει πλέον το Μουάιτάι (Muaythai) πανελλαδικά.

Untitled 6Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε αρχικά η εορταστική επέτειος για τη συμπλήρωση του ενός έτους μετά την αναγνώριση της Π.Ο.Μ. από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο πλαίσιο της έναρξης του μεγάλου αυτού σεμιναρίου.Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης «Μίκης Θεοδωράκης» και μεταξύ των προσκεκλημένων που την τίμησαν με την παρουσία τους ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, ο Πρέσβης της Ταϊλάνδης στην Ελλάδα, κ. Chailert Limsomboon, καθώς και οι κ. Stephan Fox (Αντιπρόεδρος της SportAccord– GAISF, Πρόεδρος της AIMS αλλά και Γενικός Γραμματέας της IFMA) και Andrew Scott (Αθλητικός Διευθυντής της WMC και συντονιστής του προγράμματος iGLA) ως εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας IFMA.Άπαντες επισήμαναν στην ομιλία τους τη σημασία του γεγονότος και εκθείασαν το έργο, αλλά και το γενικότερο τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας μέσα σε αυτό το ένα έτος αναγνώρισης. Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών και η κοπή της επετειακής τούρτας.

Untitled 11

Αξίζει να σημειωθεί, πως το «παρών» έδωσαν και εκπαιδευτές Μουάιτάι από την Κύπρο, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της οικείας Ομοσπονδίας, κ. Χριστόφορο Λαζαρίδη.

Μετά το πέρας της γιορτής, αρχής γενομένης δηλαδή από το απόγευμα της ίδιας μέρας και μέχρι την Τρίτη 2 Ιουλίου, ακολούθησε σειρά πρακτικών σεμιναρίων, τα οποία, εκτός από το κεντρικό που επικεντρώθηκε στην ύλη του συστήματος iGLA, αφορούσαν επίσης τα Muay Boran, Krabi-Krabong και Muay aerobic. Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι πιστοποιημένοι Ταϊλανδοί δάσκαλοι του αθλήματος, Master Somnuek Traisutti και Ajarn Sawaeng Thaweekoon, αλλά και ο Έλληνας Khru Θεόδωρος Γκίτσας.

Untitled 5

Παράλληλα, υπήρξε επιμορφωτικό σεμινάριο διαιτησίας, το οποίο παρέδωσαν οι κ. Fox και Thaweekoon, καθώς και σεμινάριο για παιδιά με εισηγητή επίσης τον κ. Stephan Fox. Ξεχωριστό τόνο έδωσε και το ανοιχτό δωρεάν σεμινάριο που έγινε την τελευταία ημέρα, το οποίο και παρείχε τη δυνατότητα σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας ή επιπέδου, να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους.

Untitled 12

Untitled3

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Μ., κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, στο κλείσιμο του σεμιναρίου, προέβη στην εξής δήλωση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να διοργανώσουμε επιτυχώς ένα τόσο μεγάλο σεμινάριο με πάνω από 100 συμμετέχοντες. Αποτελεί επίσης τιμή το γεγονός πως το εν λόγω σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους εξέχοντα πρόσωπα, όπως ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, ο Πρέσβης της Ταϊλάνδης στην Ελλάδα, κ. Chailert Limsomboon, ο Γενικός Γραμματέας της IFMA, κ. Stephan Fox, καθώς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας, κ. Χριστόφορος Λαζαρίδης. Η πρόοδος της Ομοσπονδίας αλλά και η γενικότερη ανάπτυξη του αθλήματός μας στην Ελλάδα είναι εμφανής, και σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και στο μέλλον, εφόσον ο Θεός το επιτρέψει». Τέλος, συνεχάρη τόσο το Δ.Σ. για την άψογη διεξαγωγή του σεμιναρίου όσο και όλους τους υπόλοιπους συντελεστές.

Untitled 4

Untitled 6Untitled 6Untitled 6Untitled 6

Ξεχωριστής αναφοράς χρήζει η συνεισφορά του μεγάλου χορηγού, Force1, ο οποίος παρείχε στη διοργάνωση υψηλής ποιότητας υλικά μέσα και υπηρεσίες, γεγονός που συνέβαλε στην επιτυχία ενός τόσο απαιτητικού σεμιναρίου.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!