16 Οκτωβρίου, 2023 | Άρθρα & Νέα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι Νέων 2023 – Αττάλεια – Απολογισμός

Με αποστολή 49 ατόμων συμμετείχε η Εθνική μας Ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Muaythai Νέων 2023, κατά το διάστημα 29 Σεπτεμβρίου – 8 Οκτωβρίου 2023 στην Αττάλεια, στην Τουρκία.

Η Εθνική Αποστολή αναχώρησε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και επέστρεψε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Οι αγώνες διεξήχθησαν από την 1η έως και τις 7 Οκτωβρίου, με τελικό απολογισμό 6 μετάλλια, 2 Αργυρά και 4 Χάλκινα για την Εθνική μας Ομάδα.

Τα Αργυρά Μετάλλια κατέκτησαν:

  • Ιωάννα Μαρία Σιαβάλα, στην κατηγορία 14-15, 51kg
  • Δέσποινα Σταυροπούλου, στην κατηγορία 14-15, +71kg

Τα Χάλκινα Μετάλλια κατέκτησαν:

  • Αγγελική Ασσέρ, στην κατηγορία 12-13, 54kg
  • Κωνσταντίνος Καραλής, στην κατηγορία 12-13, 46kg
  • Γεωργία Σγουρού, στην κατηγορία U23, 67kg
  • Ευγένιος Τερζόγλου, στην κατηγορία 10-11, 44kg

Αθλητές, προπονητές και συνοδοί δήλωσαν ιδιαίτερα χαρούμενοι που ήταν μέλη της συγκεκριμένης αποστολής, καθώς και μεγάλη υπερηφάνεια που εκπροσώπησαν τη χώρα και το άθλημά μας στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, κερδίζοντας για ακόμη μία φορά την εμπειρία της αναμέτρησης, και συνεχίζουν δυναμικά την πορεία τους, με στόχο κάθε φορά να βελτιώνονται και να εξελίσσονται όσο περισσότερο γίνεται.

Την αποστολή ακολούθησαν και γονείς, οι οποίοι έδειξαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στην ομάδα μας, με τη διαρκή και ενεργή παρουσία τους στην κερκίδα, όπου επικροτούσαν και επιβράβευαν την προσπάθεια των αθλητών μας. Η κερκίδα μας, καθ’ όλη τη διάρκεια των αναμετρήσεων, ήταν ιδιαίτερα «μάχιμη», όπως αρμόζει σε όλους τους αθλητές μας, ενώ η λέξη «ΕΛΛΑΣ» ηχούσε ζωηρά στο γήπεδο κάθε φορά που κάποιος αθλητής μας αγωνιζόταν στο ρινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική μας Ομάδα βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία IFMA, ως η Καλύτερη Ομάδα, αφού απέσπασε το βραβείο «Best Team Over All», στο εν λόγω πρωτάθλημα.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των μελών της αποστολής:

Ευαγγελία Ιωάννα Μπόρου – Αθλήτρια:

Ακόμη ένα αξέχαστο ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Επιστροφή στην Ελλάδα, γεμάτη εμπειρίες και υπέροχες αναμνήσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομοσπονδία που μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία, στους προπονητές, που ήταν δίπλα μας για οτιδήποτε χρειαζόμασταν αλλά και στους συναθλητές μου, που ενώνονταν σε κάθε αγώνα, δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό στήριγμα για τους αθλητές που αγωνίζονταν!

Σιαβάλα Ιωάννα Μαρία – Αθλήτρια:

Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετείχα σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση και αυτό συνδυάστηκε με μια καλή εμφάνιση και τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου και τους προπονητές για την στήριξή τους σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος αυτού. Επιπλέον, ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, για την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, ώστε να ανέβουμε ακόμα ένα σκαλί την επόμενη φορά.

Ιωάννης Παππάς – Αθλητής:

Θέλω μα εκφράσω την αμέριστη ευγνωμοσύνη μου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι Π.Ο.Μ. και τον Δάσκαλο μου, κ. Ψιλοπάτη, που σε μόλις 6 μήνες μου έδωσαν την τιμή και την εμπειρία να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Έχοντας πλέον την απίστευτη, μεγαλειώδη θα έλεγα, εμπειρία και αναγνωρίζοντας τις μέγιστες προσπάθειες όλων, από τον Πρόεδρο μας, τους προπονητές, τους συναθλητές μου και τους συνοδούς, νιώθω περήφανος και παράλληλα θέλω να προσφέρω με την μαχητικότητα μου, νέες ευκαιρίες, βήμα βήμα και να ζήσουμε και άλλες στιγμές Υπερηφάνειας!!! Με εκτίμηση και σεβασμό.

Δέσποινα Σταυροπούλου – Αθλήτρια:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά, για αυτήν την τέλεια εμπειρία  που έζησα και να εκφράσω το πόσο τυχερή νιώθω που είχα την ευκαιρία να συμμετέχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Τώρα κοιτάμε μπροστά για νέες εμπειρίες και νίκες. Σας ευχαριστώ όλους πολύ.

Γεώργιος Χάλαρης – αθλητής:

Αυτή η αποστολή ήταν μία πάρα πολύ όμορφη εμπειρία. Οι προπονητές όποτε χρειάστηκα κάτι ήταν εκεί για να με βοηθήσουν, γνώρισα αθλητές που δεν ήξερα, μέσα στην ομάδα και περάσαμε ωραία όλοι μαζί. Στον αγωνιστικό χώρο όλοι ήμασταν συντονισμένοι σχετικά με τους αθλητές που έπαιζαν για να πάμε να τους δούμε και να κάνουμε κερκίδα. Οι προπονητές φρόντιζαν να είμαστε στους χρόνους μας σωστοί, έτσι ώστε να μην χάσει κανένας τον αγώνα του. Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο που έκανε αυτήν την αποστολή πραγματικότητα.

Θωμάς Ζυγόρης – Ομοσπονδιακός Προπονητής:

Νιώθω μεγάλη χαρά και πιο γεμάτος μετά την εμπειρία μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και μάλιστα με την καλύτερη ομάδα του κόσμου «BEST TEAM OVER ALL». Δεν το λέω εγώ, άλλοι το είπαν και το βράβευσαν κιόλας. Θέλω να συγχαρώ πρώτα τους γονείς για την υποστήριξη των παιδιών τους, τους αθλητές για την άψογη συνεργασία, συμπεριφορά, μαχητικότητα και ομαδικότητα. Θα σταθώ λίγο στους αθλητές. Ήρθαμε σε ένα πρωτάθλημα, στο οποίο το επίπεδο ήταν πιστεύω υψηλότερο από κάθε άλλη φορά, σταθήκατε άξιοι απέναντι στους αντιπάλους, η ομάδα έδειξε σημάδια ανάκαμψης και θα πρέπει να θυμάστε ότι για όλα θέλει υπομονή, δύναμη και πολλή δουλειά. Εγώ έμεινα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κάνατε και σας αξίζουν συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια επίσης σε όλους τους προπονητές για την υπομονή και την συναδελφικότητα που έδειξαν, στην αρχηγό της αποστολής κ. Μαρία Μπορμπουδάκη για την άψογη οργάνωση και υπευθυνότητα και τέλος στον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, «μαέστρο», όπως τον ονομάζω εγώ, της “επιχείρησης” Εθνική Ελλάδος, που σε κάθε ταξίδι πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο στόχο του και μαζί και εμείς. Εις το επανιδείν, ομαδάρα! Εθνική Ελλάδος!

Καραμολέγκος Αρτέμιος – Εθνικός Προπονητής:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την Ελληνική αποστολή σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, καθώς αρκετοί συμμετείχαν για πρώτη φορά και παρόλα αυτά υπήρξε μια άψογη συνεργασία από όλους. Η Ομοσπονδία ήταν έτοιμη για τις διαδικασίες, μέρες πριν από το ταξίδι της Εθνικής και ο Πρόεδρος ήταν παρών, άμεσα και όπου χρειάστηκε. Έχοντας ακολουθήσει αρκετές αποστολές με την Εθνική Ομάδα, βλέπω μια θετική εξέλιξη και αυτό είναι άξιο συγχαρητηρίων. Την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας την επιβεβαίωσε και η Παγκόσμια Ομοσπονδία IFMA απονέμοντάς μας το βραβείο “Best team over all”. Εις το επανιδείν.

Απόστολος Αποστολίδης – προπονητής:

Στην πρώτη μου συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες με την Ομοσπονδία, θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την όλη οργάνωση που υπήρχε και ένα ακόμα μεγαλύτερο συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για την προσπάθειά τους, όπως και για το ήθος τους και την -πραγματικά- οικογενειακή ατμόσφαιρα που υπήρχε μεταξύ τους. Εύχομαι κάθε επιτυχία και ένα λαμπρό μέλλον για όλους τους.

Αθανάσιος Σιαβάλας – προπονητής:

Άλλη μια αποστολή έφτασε στο τέλος της. Αυτή την φορά Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για το ήθος τους και την αγωνιστικότητα  τους! Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές για την άψογη συνεργασία ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα! Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να αποδώσω το σεβασμό μου στην ηγεσία και κυρίως στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, για την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση, καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων, καθώς ήταν παρών σε κάθε μέλος της εθνικής αποστολής και για κάθε θέμα. Συνεχίζουμε όλοι μαζί για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον του αθλήματός μας.

Κωνσταντίνος Σταθάκης – προπονητής:

Θέλω με την σειρά μου να δώσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στους αθλητές που πλαισίωσαν την Εθνική μας Ομάδα, για το ήθος και την αγωνιστικότητά τους. Να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους προπονητές για την άψογη συνεργασία και την υπεύθυνη της αποστολής κ. Μπορμπουδάκη για την τεράστια στήριξη που μας προσέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Τέλος, να ευχαριστήσω από καρδιάς τον άνθρωπο που μας έφτασε σε αυτό το όνειρο, τον Πρόεδρό μας, κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο. Δείξαμε πολιτισμό, δείξαμε μαχητικότητα, αλλά πάνω από όλα, δείξαμε ότι το μέλλον ανήκει σε αυτή την ομάδα. Σας ευχαριστώ όλους για την τεράστια στήριξη. Εις το επανιδείν.

Κυδωνάκης Νικηφόρος – Διαιτητής:

Άψογη η συμπεριφορά των αθλητών, εύχομαι σε κάθε αποστολή να είναι τόσο δεμένα τα παιδιά μεταξύ τους. Οι προπονητές ήταν εκεί για τα παιδιά και φάνηκε για ακόμη μια φορά το ποσο τέλεια συνεργασία είχαν και πόσο συγκεντρωμένοι ήταν, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η κερκίδα ήταν οργανωμένη και σε αυτό βοήθησαν όχι μόνο οι προπονητές και οι συνοδοί αλλά και η θέληση τον αθλητών. Η οργάνωση από την Ομοσπονδία μας άψογη, απίστευτη και αυτό οφείλεται καθαρά στην δουλειά που έχει γίνει πολύ πριν το ταξίδι μας. Όλα στην ώρα τους, από τη μεταφορά ακόμη και μέχρι τα έντυπα τον αθλητών. Πολλά συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία μας. Εύχομαι στην επόμενη αποστολή να είμαι πάλι κοντά τους και να νιώσω αυτό το ξεχωριστό συναίσθημα μαζί τους! Muaythai μια οικογένεια.

Ιωάννα Παναγιωτάκη – Συνοδός:

Ως γονιός του Ιωάννη Παππά θέλω να ξεκινήσω αντίστροφα. Υπήρξε μια αμέριστη συμπαράσταση από την Ομοσπονδία μας, τον Πρόεδρό μας, κ. Παπαδόπουλο και την Γραμματέα του, την κ. Μπορμπουδάκη. Υπήρξε άψογη συνεργασία, προβλέποντας και βλέποντας καθημερινά στα meeting και παρακολουθώντας πιθανές αστοχίες, αν υπήρχαν, καθώς και το ψυχολογικό ανέβασμα των αθλητών! Φάνηκε ο συντονισμός και ήταν τιμή μας να συμμετέχουμε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι Π.Ο.Μ.! Οι αθλητές μας ήταν μια γροθιά και αυτό αποδείχτηκε με το βραβείο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας IFMA, «Best Team Over All». Η ομοψυχία των Ελλήνων καθώς και η υποστήριξη σε άλλες χώρες, Κύπρο, Αρμενία κ.α, έδειξαν την ευγενή άμμιλα σε ένα καθαρά αγωνιστικό άθλημα. Οι νίκες ήταν μεγαλύτερες και τις κερδίσαμε με αξιοπρέπεια και ήθος. Συγχαρητήρια στους προπονητές που ήταν δίπλα στα παιδιά μας και εμψυχώνανε κάθε προσπάθειά τους! Ήταν όλοι για έναν και ένας για όλους, αυτή είναι η Ελληνική Ψυχή! Είμαι ευγνώμων για την εμπειρία που αποκόμισα, ευελπιστώ και επιθυμώ να φανώ χρήσιμη στην Ομοσπονδία μας! Συγχαρητήρια. Με εκτίμηση.

Στέφανος Χάλαρης – Συνοδός:

Άψογη η συμπεριφορά των αθλητών. Οι προπονητές ήταν εκεί για τα παιδιά και αυτό φάνηκε για άλλη μια φορά. Η κερκίδα ήταν οργανωμένη. Η διοργάνωση ήταν καλή αλλά το στάδιο λίγο μικρό για τόσα άτομα. Η οργάνωση από την Ομοσπονδία μας άψογη και ειλικρινά πριν γράψω την λέξη «άψογη», το σκέφτηκα μήπως βρω κάτι διαφορετικό να γράψω, αλλά δεν βρήκα. Αυτό οφείλεται καθαρά στη δουλειά που έχει γίνει από πριν από την Ομοσπονδία μας. Muaythai μια οικογένεια.

Μαρία Μπορμπουδάκη – Αρχηγός αποστολής:

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα το ότι ήμουν μέλος αυτής της αποστολής και αυτής της υπέροχης ομάδας. Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο γι’ αυτήν την ευκαιρία και την τεράστια εμπιστοσύνη. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ήταν -πιστεύω- για όλα τα μέλη της αποστολής μία μεγάλη εμπειρία, τα πήγαμε πολύ καλά σαν ομάδα, οι αθλητές μας έδειξαν τον καλύτερο εαυτό τους όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά σαν σύνολο. Και αυτό οφείλεται στην παιδεία, την άριστη συμπεριφορά τους, καθώς και στην ομαδικότητα που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής. Αξίζει σε όλα τα παιδιά ένα μεγάλο μπράβο και ευχές για ένα λαμπρό μέλλον.

Τέλος, η δήλωση του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας, κ. Ιωάννη Παπαδόπουλου:

Η Εθνική Ομάδα Νέων πέτυχε τον στόχο της και πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στο πρόσφατο πρωτάθλημα. Με αφοσίωση, ανταγωνιστικό πνεύμα και αδιάκοπη προπόνηση, η ομάδα μας απέδειξε την αξία της και την συνεχή πρόοδο που παρουσιάζει το άθλημα τα τελευταία χρόνια. Οι νέοι αθλητές μας επέδειξαν εξαιρετικές δεξιότητες και ταλέντο σε κάθε αγώνα. Με την εντυπωσιακή τους απόδοση, κατάφεραν να κερδίσουν την εκτίμηση και τον σεβασμό των αντιπάλων τους. Η συνεργασία και η συνοχή της ομάδας μας ήταν εξαιρετική, καθώς καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους προπονητές και το προσωπικό της Ομοσπονδίας μας, που εργάστηκαν ακατάπαυστα για να προετοιμάσουν την ομάδα μας, ώστε να έχει αυτή την επιτυχημένη παρουσία. Η αφοσίωσή τους και η εμπειρία τους ήταν καθοριστικές για την επίτευξη των αποτελεσμάτων που επιθυμούσαμε. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και τους φίλους του Μουάιτάι για την αμέριστη στήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Η ενθάρρυνσή σας και η παρουσία σας στις εξέδρες ήταν ένας σημαντικός παράγοντας που μας έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να προχωρήσουμε και να πετύχουμε τον στόχο μας. Η επιτυχία αυτή αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης και του ταλέντου των νέων αθλητών μας. Είμαστε περήφανοι για την Εθνική Ομάδα Νέων και ανυπομονούμε να δούμε τις μελλοντικές τους επιτυχίες.

Αναλυτικά, στην αποστολή συμμετείχαν οι Αθλητές:

Αλέξιου Δημήτριος – Αλέξανδρος, Νέων Ανδρών, 16-17, 63,5kg
Ανδρέι Αριάδνη – Μαρία, Εφήβων – Νεανίδων, 14-15, -48kg
Ασσέρ Αγγελική, Παίδων – Κορασίδων, 12-13, 54kg
Ζυγόρης Κωνσταντίνος, Νέων Ανδρών, 16-17, 67kg
Ζυγόρης Νικόλαος, Νέων Ανδρών, 16-17, -75kg
Καμάς Βασίλειος – Μάριος, Παίδων – Κορασίδων, 12-13, 48kg
Καναρής Αντώνιος, Παίδων – Κορασίδων, 10-11, 40kg
Καραλής Κωνσταντίνος, Παίδων – Κορασίδων, 12-13, 46kg
Καραπουλάκης Μιχάλης, Εφήβων – Νεανίδων, 14-15, -48kg
Λαλαούνης Παναγιώτης, Εφήβων – Νεανίδων, 14-15, -51kg
Λιγνός Βασίλειος – Άγγελος, Εφήβων – Νεανίδων, 14-15, -57kg
Μάντζιου Χριστίνα, Εφήβων – Νεανίδων, 14-15, -54kg
Μεκλής Νικόλαος, Νέων Ανδρών, 16-17, 60kg
Μπόρου Ευαγγελία – Ιωάννα, Νέων Γυναικών 16-17, -51kg
Ντότσι Σαμπιάν, Νέων Ανδρών, 16-17, -57kg
Παπαλάς Νικόλαος, Εφήβων – Νεανίδων, 14-15, -60kg
Παππάς Ιωάννης, Εφήβων – Νεανίδων, 14-15, -54kg
Πέπα Έρσι, Νέων Ανδρών, 16-17, 54kg
Πλουμάκης Ελευθέριος, Νέων Ανδρών, 16-17, -71kg
Πογκόνι Ορέστης, Εφήβων – Νεανίδων, 14-15, -75kg
Σγούρου Γεωργία, Γυναικών, U23, 67kg
Σιαβάλα Ιωάννα – Μαρία, Εφήβων – Νεανίδων, 14-15, -51kg
Σταυροπούλου Δέσποινα, Εφήβων – Νεανίδων, 14-15, +71kg
Τερζόγλου Ευγένιος, Παίδων – Κορασίδων, 10-11, 44kg
Τσακανίκας Ταξιάρχης – Παναγιώτης, Παίδων – Κορασίδων, 12-13, 52kg
Φαραντάκη Μαρία, Νέων Γυναικών 16-17, -54kg
Φρατζεσκάκη Χρυσάνθη, Νέων Γυναικών 16-17, -57kg
Χαβέλας Ιωάννης, Ανδρών, U23, 67kg
Χάλαρης Γεώργιος, Ανδρών, U23, 63,5kg

 

Οι Προπονητές / Συνοδοί:

Αποστολίδης Απόστολος
Αργυρόπουλος Αθανάσιος
Ζυγόρης Θωμάς
Καραμολέγκος Αρτέμιος
Κατσάφαρος Ιωάννης
Κορδαλής Νικόλαος
Σιαβάλας Αθανάσιος
Σταθάκης Κωνσταντίνος
Τσακανίκας Ανδρέας
Ψιλοπάτης Γεώργιος

 

Καθώς και ο Διεθνής Διαιτητής, Κυδωνάκης Νικηφόρος.

Ομοσπονδιακός Προπονητής ήταν ο κ. Θωμάς Ζυγόρης, Εθνικός Προπονητής ο κ. Αρτέμιος Καραμολέγκος, αρχηγός αποστολής η κ. Μαρία Μπορμπουδάκη και Επικεφαλής της Αποστολής ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι – Π.Ο.Μ., κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Μ., συγχαίρει όλη την Εθνική Αποστολή για την εξαιρετική παρουσία, το ήθος και την ομαδικότητα.

 

Κοινοποίηση άρθρου: