Το άνοιγμα των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων τη Δευτέρα 18/05 προανήγγειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού

Το άνοιγμα των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων την ερχόμενη Δευτέρα 18 του μηνός, προανήγγειλε σε συνέντευξή του στη Δημόσια Τηλεόραση σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός τόνισε πως αρχής γενομένης από τη Δευτέρα κι εξής θα μπορούν αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και άνω όλων των ερασιτεχνικών σωματείων όλων των αθλημάτων να προπονούνται σε ανοιχτές και κλειστές εγκαταστάσεις, διευκρινίζοντας στη συνέχεια πως στους μεγάλους ανοιχτούς χώρους θα επιτρέπονται έως και 80 άτομα, ενώ σε μικρούς κλειστούς αθλητικούς χώρους θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 30 τ.μ., όπως άλλωστε αναφέρει και η ενημερωτική εγκύκλιος που κοινοποίησε προ ημερών η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Κλείνοντας, σημείωσε πως αυτό που απομένει για την επισημοποίηση της παραπάνω δέσμευσης είναι η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται διευκρίνιση από τους αρμόδιους φορείς για το αν θα συμπεριληφθούν και τα μαχητικά αθλήματα στο υπό προϋποθέσεις άνοιγμα των ερασιτεχνικών σωματείων, καθώς αν και ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στη γ΄φάση επανεκκίνησης, στην οποία υπάγονται και τα μαχητικά αθλήματα σύμφωνα με την εγκύκλιο που κοινοποιήθηκε προ ημερών από τη ΓΓΑ, δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε αυτά.

Κοινοποίηση άρθρου: