15 Οκτωβρίου, 2020 | Άρθρα & Νέα

Εθελοντισμός Π.Ο.Μ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι (Π.Ο.Μ.) στο πλαίσιο της δημιουργίας του σώματος εθελοντών για τις επικείμενες διοργανώσεις της, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους μέσω των σωματείων τους μελών της Π.Ο.Μ.

Ο πιο προφανής λόγος που οι άνθρωποι γίνονται εθελοντές είναι το πάθος τους για κάτι που αγαπούν. Ο εθελοντής συνεισφέρει σε καταστάσεις για την κάλυψη ανθρωπίνων αναγκών, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Είναι πολύ όμορφο να προσφέρεται ανιδιοτελής βοήθεια και αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει έναν εθελοντή.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς οι εθελοντές μπορούν να εντοπίσουν τη μορφή των εθελοντικών δράσεων που πλησιάζει τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία τους. Μέσα από τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει ο εθελοντισμός ενισχύονται οι καλές πλευρές του χαρακτήρα τους και διαμορφώνουν ένα καλύτερο πρόσωπο καθώς και γίνονται πιο ανεξάρτητοι, πιο θαρραλέοι, ανοιχτόμυαλοι και τολμηροί.

Μέσω του εθελοντισμού λοιπόν ο εθελοντής αποκομίζει:

  • Μαθαίνει συνεχώς κι αναπτύσσει νέες δεξιότητες
  • Αναπτύσσει το αίσθημα προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο
  • Νοιώθει ένα αίσθημα ολοκλήρωσης
  • Αποκτά νέα ενδιαφέροντα, νέες εμπειρίες και γνωρίζεται με νέους ανθρώπους
  • Αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους άλλους
  • Τέλος ο εθελοντισμός δίνει την δυνατότητα στους νέους να έρθουν κοντά με άλλες γενιές και να εργαστούν μαζί τους για την επίτευξη κοινών στόχων. Με αυτό τον τρόπο οι ενήλικες μαθαίνουν να σέβονται την άποψη των νέων, ενώ οι νέοι νοιώθουν ότι μπορούν να επηρεάσουν την κοινωνία τους και να ακουστεί η φωνή τους.

Συνεπώς, στόχος ενός εθελοντή είναι η βελτίωση των κοινωνικών, αθλητικών, περιβαλλοντικών και άλλων θεμελιωδών αναγκών μίας κοινωνίας.

Εν κατακλείδι, το πρόγραμμα εθελοντισμού επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις διοργανώσεις, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής..

Κοινοποίηση άρθρου: