5 Μαΐου, 2020 | Άρθρα & Νέα

Οδηγίες Επανεκκίνησης Αθλητισμού και Αθλητικών Κέντρων

Φίλες και φίλοι του αθλήματος,

καθώς οδεύουμε προς την τελική φάση για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και του Μουάιτάι, σταδιακά και σύμφωνα με τα όσα έχει ήδη ανακοινώσει το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, η αρμόδια υγειονομική επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εξέδωσε σήμερα 5 Μαΐου, ορισμένες σημαντικές οδηγίες, η τήρηση των οποίων από αθλούμενους, προπονητές και προσωπικό κατά τη διάρκεια των προπονήσεων -όταν αυτές επιτραπεί να ξεκινήσουν κανονικά-  θα βοηθήσουν καταλυτικά στην προστασία από τον ιό Covid-19.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το υγειονομικό αυτό πρωτόκολλο, πρέπει αρχικά οποιοδήποτε σύμπτωμα να αναφέρεται αμέσως στον υπεύθυνο της αθλητικής εγκατάστασης. Επίσης προτείνεται η μετακίνηση από και προς το χώρο της προπόνησης με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, ενώ σε περίπτωση χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, είναι απαραίτητη και η χρήση προστατευτικής μάσκας. Επισημαίνεται φυσικά η ανάγκη για συνεχή απολύμανση των χεριών, όπως και η ανάγκη για χρήση από τον κάθε αθλητή του προσωπικού του εξοπλισμού, και όχι του κοινόχρηστου. Ο εξοπλισμός αυτός πρέπει να πλένεται τακτικά μετά από κάθε προπόνηση. Χειραψίες, εναγκαλισμοί και ασπασμοί πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγονται, καθώς και οι κοινόχρηστοι χώροι, όπως τα αποδυτήρια και τα ντους.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να απολυμαίνονται, ενώ στο χώρο οφείλουν να παρευρίσκονται μόνο όσοι είναι απαραίτητο να βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στο εσωτερικό του και εκείνοι διατηρώντας τη σωστή απόσταση ασφαλείας ανάμεσα τους. Γι’ αυτό το λόγο θα τηρείται και αναλυτικός κατάλογος εισερχόμενων και εξερχόμενων στην εγκατάσταση. Τον κατάλογο, όπως αυτός κοινοποιήθηκε από τη Γ.Γ.Α., μπορείτε να τον βρείτε πατώντας εδώ, ενώ λεπτομερώς τις οδηγίες της υγειονομικής επιτροπής που αναφέρθηκαν εν συντομία παραπάνω θα τις βρείτε πατώντας εδώ.

Κοινοποίηση άρθρου: