14 Μαρτίου, 2024 | Άρθρα & Νέα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι 2024 – Πάτρα, Ελλάδα – Επίσημη Προκήρυξη

Φίλες και Φίλοι του Μουάιτάι, Αγαπητά Σωματεία,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (IFMA), πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι Ενηλίκων 2024, κατά το διάστημα 31 Μαΐου – 10 Ιουνίου, στη Πάτρα, στην Ελλάδα για τις ηλικιακές κατηγορίες, 18 έως 40 ετών και U23.  Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανόνες και κανονισμούς της IFMA, και όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να συμμορφώνονται με αυτούς.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα, καθώς και διεξαγωγή αγώνων Muaythai, Mai Muay, Wai Kru, και ParaMuaythai.

Στη φόρμα που ακολουθεί, τα σωματεία μπορούν να δηλώσουν τους αθλητές και προπονητές/συνοδούς που προτίθενται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, το αργότερο, έως τις 5/4/2024. Η αίτηση, σε αυτή τη φάση, δεν επιβεβαιώνει από τη μεριά της Ομοσπονδίας, αλλά ούτε και δεσμεύει το σωματείο για τη συμμετοχή. Προτεραιότητα θα έχουν οι αθλητές και συνοδοί των σωματείων, οι οποίοι θα δηλώσουν εμπρόθεσμα την συμμετοχή τους. Η στελέχωση της Εθνικής ομάδας πραγματοποιείται με βάση την συνολική βαθμολογία των αθλητών.

Οι αγώνες στην εν λόγω διοργάνωση θα λάβουν χώρα σύμφωνα με τους Κανόνες και Κανονισμούς της αναγνωρισμένης από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε), Παγκόσμιας Ομοσπονδίας I.F.M.A. της οποίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι (Π.Ο.Μ.) είναι το επίσημο και αναγνωρισμένο μέλος για την Ελλάδα. (Τους Κανόνες θα βρείτε εδώ)

Για την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Για την φόρμα υποβολής πατήστε εδώ.

Απαραίτητα Έγγραφα για τη συμμετοχή των αθλητών:

  • Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας (χορηγείται από την Π.Ο.Μ.)
  • Κάρτα Υγείας Αθλητή υπογεγραμμένη από καρδιολόγο
  • Athlete Consent Form (υπογεγραμμένη από τον αθλητή ή τον κηδεμόνα του, σε περίπτωση ανηλίκου)
  • Medical Form (υπογεγραμμένη από τον αθλητή ή τον κηδεμόνα του, σε περίπτωση ανηλίκουΚΑΙ από ιατρό)
  • Αιματολογικές Εργαστηριακές Εξετάσεις στα ΑΓΓΛΙΚΑ – HIV antibody & HBV (Hepatitis B Surface Antigen) & HCV (Hepatitis C Antibody (Για όλους τους αθλητές από 16 ετών και άνω)

Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές και προπονητές, καθώς και ιατροί – βοηθητικό προσωπικό, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το πρόγραμμα ADEL της WADA (ισχύει για 2 έτη – υποχρεωτικό ανάλογα με την ιδιότητα). Στην εν λόγω διοργάνωση πρόκειται να διεξαχθούν antidoping tests, και οι αθλητές θα πρέπει να συμμορφώνονται απόλυτα με τους κανονισμούς του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ).

  • Για το πιστοποιητικό Παρακολούθησης για Αθλητές, πατήστε εδώ.
  • Για το πιστοποιητικό Παρακολούθησης για Προπονητές, πατήστε εδώ.
  • Για το πιστοποιητικό Παρακολούθησης για Ιατρούς, πατήστε εδώ.

*Η επικείμενη διοργάνωση εμπίπτει στα προνόμια του αθλητικού νόμου (μοριοδότηση αθλητών, κ.τ.λ.).

 

Κοινοποίηση άρθρου: