5 Ιουλίου, 2024 | Άρθρα & Νέα

Με πάνω από 700 συμμετέχοντες από 79 χώρες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον ιστορικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μουάιτάι 2024, 31 Μαΐου – 10 Ιουνίου, στην Πάτρα. Αθλητές, προπονητές, καθώς και επίσημοι καλεσμένοι από 79 χώρες, έδωσαν «Το παρών» σε αυτήν την μοναδική δράση, η οποία αποτέλεσε ένα σημαντικό διάλειμμα γεμάτο ιστορία, παράδοση και σεβασμό για την κληρονομιά του αθλητισμού, ακριβώς μία ημέρα πριν από τους τελικούς αγώνες του Πρωταθλήματος.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με μία εντυπωσιακή επίδειξη του παραδοσιακού Wai Kru από το σύνολο των αθλητών και προπονητών, στο χώρο όπου γεννήθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο ιστορικός αυτός τόπος, σύμβολο της αθλητικής παράδοσης και των αρχών του Ολυμπισμού, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τον καθένα να βιώσει το πνεύμα και τις αξίες που προάγει ο αθλητισμός από την αρχαιότητα έως σήμερα. Η Αρχαία Ολυμπία δεν είναι απλώς ένας αρχαιολογικός χώρος, αλλά το λίκνο του παγκόσμιου αθλητικού ιδεώδους, όπου η άμιλλα, το “Ευ Αγωνίζεσθαι” και η ειρήνη αποτελούν θεμέλια.

Ακολούθησε το Διεθνές Ετήσιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας IFMA στο Συνεδριακό Κέντρο «Δημήτριος Βικέλας» της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στο οποίο απεύθυναν  χαιρετισμό ο κ. Stefan Fox, Γενικός Γραμματέας της IFMA, και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος. Στο Συνέδριο κεντρικός ομιλητής ήταν ο Λέκτορας του Πανεπιστημίου ΤΕΦΑΑ, κ. Χρήστος Κόλλιας, ο οποίος τόνισε την ιστορική σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων και τη σπουδαιότητα του αθλητισμού στην ανθρώπινη κοινωνία. Αναφέρθηκε, επίσης, στο ρόλο του αθλητισμού στη διαμόρφωση χαρακτήρα, και στη διάδοση των αρχών της ειρήνης και της αριστείας. Ακολούθησαν βραβεύσεις από την Παγκόσμια Ομοσπονδία προς τους ομιλητές και τους υποστηρικτές του αθλήματος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις Απονομές Πτυχίων Προπονητών IFMA, OSM από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Dr. Sakchye Tapsuwan, τον Master Ajarn Chao και τον Dato Shanaz Azni της Επιτροπής Εκπαίδευσης της IFMA.

Η επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία αποτελεί τιμή και υπερηφάνεια για εμάς ως Έλληνες και ως διοργανώτρια αρχή του πρώτου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στην ιστορία του Μουάιτάι. Η διασύνδεση του αρχαίου ελληνικού πνεύματος με τη σύγχρονη πραγματικότητα του αθλήματός μας αναδεικνύει την Ελλάδα ως φάρο του Παγκόσμιου Αθλητισμού και του Πολιτισμού.

Κοινοποίηση άρθρου: