17 Απριλίου, 2020 | Άρθρα & Νέα

Τηλεδιάσκεψη Π.Ο.Μ. – Κ.Ο.Μ.

Συνέχεια στις διαδικτυακές συνεδριάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι (Π.Ο.Μ.) υπήρξε τη Μεγάλη Τρίτη, 14 Απριλίου, οπότε και πραγματοποιήθηκε νέα τηλεδιάσκεψη, αυτή τη φορά με εκπροσώπους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μουάιτάι (Κ.Ο.Μ.).

Η συνομιλία διεξήχθη σε οικογενειακό κλίμα, αναμενόμενο άλλωστε δεδομένων των πολύ φιλικών σχέσεων μεταξύ των δυο ομοσπονδιών. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν από κοινού μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν το πρωτόκολλο συνεργασίας των δυο πλευρών, καθώς και πιθανοί τρόποι διεύρυνσης του, ακόμη κι εν μέσω της πρωτόγνωρης παρούσας κατάστασης εξαιτίας της εν εξελίξει πανδημίας.  Επίσης θίχτηκε το ζήτημα της εισαγωγής  της ηλεκτρονικής πλατφόρμας RSportz στις εγχώριες διοργανώσεις της Κύπρου, όπως ήδη συμβαίνει αντιστοίχως τόσο από την Π.Ο.Μ. όσο και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία IFMA.

Κλείνοντας, και αφού συζητήθηκε ακόμα η εφαρμογή νέων προληπτικών μέτρων για το αντιντόπινγκ από την IFMA ως προϋπόθεση συμμετοχής στους επισήμους διεθνείς αγώνες, εκφράστηκε και από τις δυο πλευρές η αισιοδοξία πως με ενότητα και αλληλεγγύη θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες που έχουν προκύψει από την εξάπλωση του ιού.

Ικανοποιημένος από την έκβαση της διαδικασίας ο Πρόεδρος της Κ.Ο.Μ., κ. Χριστόφορος Λαζαρίδης ανέφερε : “Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε την υλοποίηση και το συντονισμό της πρώτης  προγραμματισμένης τηλεδιάσκεψης των Ομοσπονδιών Ελλάδας και Κύπρου, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι, την οποία κι ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Σε μία περίοδο πρωτόγνωρης πανδημίας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις για τις οποίες κανένας δεν ήταν προετοιμασμένος. Η ομαδική συμβολή στην αντιμετώπιση του σήμερα και στον προγραμματισμό του αύριο είναι θέμα πάνω από όλα επιβίωσης. Η από κοινού δράση με την Ελλάδα, με την οποία συνδεόμαστε και με επίσημο διακρατικό Πρωτόκολλο μας καθιστούν δυνατότερους και συμπορευόμαστε ήδη με εξαίρετα αποτελέσματα σε όλες τις ζωτικές δραστηριότητες, όπως η εκπαίδευση, η διαιτησία, ο αγωνιστικός αθλητισμός και η τεχνολογία διαχείρισης αγώνων, πάντα σε συνεννόηση με την IFMA. Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση πάντα με υγεία και αγάπη”.

Συνοψίζοντας ο Πρόεδρος της Π.Ο.Μ., κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος τόνισε: “Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την τηλεδιάσκεψη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μία περίοδο, κατά την οποία δοκιμάζεται ο αθλητισμός, όπως και όλοι οι υπόλοιποι τομείς της καθημερινότητας μας, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, η Πανελλήνια και η Κυπριακή Ομοσπονδία του αθλήματος μας να προχωρούν ενωμένες, συσφίγγοντας μάλιστα ακόμη περισσότερο τις ήδη φιλικές σχέσεις τους. Από τη σημερινή διαδικτυακή συνομιλία, λοιπόν, βγήκαν αρκετά γόνιμα συμπεράσματα, πάνω στα οποία σκοπεύουμε να πορευθούμε και το επόμενο διάστημα, ενισχύοντας το ήδη υπάρχον Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ μας. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο”.

Κοινοποίηση άρθρου: